ACO Easygarden

Watermanagement zorgt voor een klimaatbestendige tuin!

De effecten van klimaatverandering zijn ook in Nederland te merken. Er valt steeds meer regen in een korte tijd en de zomers zijn warmer. Tijd dus voor watermanagement en een klimaatbestendige tuin die de nare gevolgen van wateroverlast, hitte en droogte voorkomt! Bovendien kunt u met een goede waterhuishouding in uw tuin een positieve bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Er vallen steeds vaker hevige regenbuien die hinder, wateroverlast en schade aan tuinen en gebouwen veroorzaken. De klimaatverandering zorgt ook steeds vaker voor warmere zomers en langdurige droogte. In dorpen en steden zijn de gevolgen van de klimaatverandering voelbaar, het hitte-eilandeffect of urban heat island effect (UHI). Op warme dagen is het dan in bebouwd gebied enkele graden warmer dan in landelijk gebied.

Om het gemeenteriool minder te belasten, verplichten steeds meer gemeenten hun inwoners om zelf zorgen voor de afvoer en opvang van regenwater. Burgers en bedrijven moeten daarom investeren in een oplossing op eigen terrein: hemelwater infiltreren of opvangen en gebruiken.

Regenwater kunt u tegenwoordig ondergronds opvangen, waarna het in tijden van droogte weer langzaam aan de omgeving wordt afgegeven. Hierdoor is er minder wateroverlast tijdens hevige regenbuien, heeft u in tijden van droogte een groenere tuin die verkoeling biedt en die aantrekkelijker is voor vogels, vlinders, bijen, enz. Maar ook kunt u het regenwater duurzaam hergebruiken voor het sproeien van uw tuin of het wassen van de ramen.

De gevolgen van de klimaatverandering zijn overal waarneembaar. Dit vraagt om oplossingen. ACO EasyGarden helpt u met functionele, duurzame en esthetische oplossingen voor het watermanagement in uw eigen tuin! Met onze preventieve klimaatoplossingen kunt u hemelwater opvangen, vasthouden en afvoeren.